woensdag 13 februari 2013

De interim-manager doet goede zaken

Een woord dat je steeds vaker hoort in de zakenwereld is: interim-manager. Maandag hoorde ik het woord in een avond zo vaak dat het opviel. "Er is een interim-manager voor marketing aangenomen". Dat is vaak een noodoplossing. Zo'n interim-manager moet een afdeling dan weer op de rit krijgen. Een hele uitdaging, maar de interimmer wordt er goed voor betaald. En zij zullen je altijd vertellen dat ze wel houden van een uitdaging.
De online encyclopedie geeft als betekenissen voor interim: een tijdelijke, voorlopige vervanger of invaller. Maar een inval-manager klinkt niet professioneel genoeg. Nee, als professional ben je een interim-manager. Klinkt veel interessanter dan een tijdelijke manager. Misschien heeft de vorige leidinggevende er een potje van gemaakt en wordt de interimmer ingehuurd om de rommel op te ruimen. Orde scheppen. Collega's zijn er vaak niet zo dol op, want mensen houden niet van grote verandering. En dat is precies wat een interim-manager teweeg gaat brengen.
In het geval van een reorganisatie kan een onderneming zelfs een geheel nieuwe interim-directie krijgen. Deze tijdelijke directie kan bestaan uit mensen die een andere functie hebben binnen het bedrijf, terwijl een interim-manager vaak van buiten de organisatie wordt ingehuurd. De interim-directie moet duidelijk maken hoe er gereorganiseerd gaat worden. Een hele uitdaging, maar daar houden ze wel van.
De interim-manager. Een veelgehoord woord in deze crisistijd. Of zullen we het woord crisis uit protest niet meer gebruiken? Ach, laten we het hierop houden: het zijn goede tijden voor de interim-managers.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten